Kampioenschap met AS’80 in 1985 hoogtepunt voor trainer Frans Walther.

Vandaag deel 3 over trainer Frans Walther als voetballer en trainer.

Na Buitenboys trad de periode AS’80  aan voor de trainer Frans Walther met als hoogtepunt het kampioenschap in 1985 met het zaterdagteam van AS’80. Het seizoen daarop beleefde de club uit Almere Stad  een diepte punt,tijdens de competitie in 1986 was er de wedstrijd tussen Ajax en AS ’80. Deze wedstrijd was voor beide clubs belangrijk voor het verloop richting kampioenschap. Ajax was koploper met drie punten voorsprong op de club uit Almere Stad. AS’80 was bij winst zo goed als zeker periode kampioen en zou mede koploper worden naast de club uit de Meer.

Afgekeurd.

Terwijl alle Amsterdamse velden waren afgekeurd als ook de velden in Almere kreeg de club uit Stad bij navraag te horen dat er bij Ajax gevoetbald kon worden. Vol onbegrip reisde AS’80 naar de hoofdstad. Na de warming up op een redelijk bespeelbaar veld werd gewacht op de  scheidsrechter. Tijdens het tossen werd er aan de aanvoerders medegedeeld dat hij de wedstrijd  had opgeëist omdat de aangewezen scheidsrechter niet was komen opdagen.

De wedstrijd werd dus toch gespeeld en uiteindelijk verloor AS’80 met 2-1 nadat de ploeg van Walther in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Een buitenspel doelpunt en een dubieuze toegekende penalty leidde voor AS’80 de onverdiende nederlaag in. Het protest van Almeerse zijde leverde uiteindelijk niets op. Na afloop werd er met de aangewezen scheidsrechter nog contact opgenomen die verklaarde dat door Ajax was medegedeeld dat de wedstrijd was afgekeurd.

Derde.

Uiteindelijk werd Ajax toch kampioen en eindigde AS’80 als derde in de competitie.

Voordat Walther zijn trainerschap bij Waterwijk beëindigde trainde hij nog clubs als Schellingwoude (nu De Dijk), Unicum,BDK,CTO,Herenmarkt en Tos Actief om vervolgens nog als veteraan te gaan voetballen bij DWV,Blauw-Wit on tot slot bij DRC in Durgerdam.

Later kwam de tijd dat Walther naar ASC Waterwijk ging maar daar zullen we later nog op terug komen. Walther: “Deze tijd had ik nooit willen missen en heb ik intens genoten en veel vrienden leren kennen.

Geschreven door