Peter Kruithof: Voetbal hoort bij mij en dat zal altijd zo blijven!

Deze keer een voetbalicoon uit het Amateurvoetbal en dan hebben we het over Almeerder Peter Kruithof. Geboren in Amsterdam en is daar nog steeds niet weg te slaan,tenminste als ondernemer. In zijn woonplaats Almere is hij regelmatig bij diverse clubs te vinden.

Als voetballer is de momenteel 64 jarige Kruithof destijds begonnen bij DWS, later kwamen ook Slotervaart ,Osdorp nog langs voordat hij naar Almere verhuisde. Al snel had hij daar diverse clubs bezocht en bleef steken bij ASC Waterwijk waar hij zowel bij de zaterdag en zondag jeugd onder zijn hoede nam als trainer. Kruithof: “Mooie tijd met veel talent en was lekker om te werken”. Later is hij nog bij Tos Actief,CTO’70 en WVHEDW trainer geweest en ook bij de DWS-jeugd toen landelijk deed hij zijn ervaring op wat hem later te pas zou komen. Kruihof: “Mooi was ook de samenwerking met Frans Walther waar ik diverse jaren mee samenwerkte. We begrepen elkaar uitstekend en dat leidde uiteraard tot een eindeloze vriendschap en dat zal zeker zo blijven!”.

Toen kwamen SV en FC Almere inzicht…

Na die tijd was het Amsterdamsche Swift zijn volgende club maar kwam hij uiteindelijk bij SV Almere, tegenwoordig FC Almere terecht waar hij nu nog steeds zijn steentje bijdraagt, eerst in de technische commisie en later toen het damesteam bij deze club de trainer zag vertrekken sprong hij in de bres en nam deze selectie een seizoen onder zijn hoede wat overgens zeer werd gerespecteerd door het bestuur van de club. Kruithof is eigenlijk wel een beetje verslaafd aan de club uit Almere-Haven en was er ook mede verantwoordelijk voor dat er weer een frisse wind ging waaien.

Voorbeeld voor velen…

Kruithof beaamd dat ook en heeft zeker ook veel respect voor Remco Fens de voorzitter van de club.. Kruithof: “ Remco Fens doet het uitstekend en geeft zeker het voorbeeld als voorzitter, waar er iemand afzegt in het kantine gebeuren pakt hij draad op en zorgt dat het toch naar behoren verloopt. Dat zie je niet vaak meer bij clubs. Verder vind ik het heel jammer dat huidige trainer Charles Loots aan het einde van dit seizoen de club gaat verlaten, zijn vakmanschap gaat de club missen maar ja trainers zijn immers voorbijgangers dus dat kan altijd gebeuren”.

Kruit nog niet verschoten…

Kruithof weet zeker dat er komend seizoen  weer een trainer voor de selectie staat waar FC Almere weer verder mee kan. “Er staat een mooie jonge selectie die nog veel kan betekenen in de zaterdag tweede klasse”. Tot slot laat Kruithof weten dat hij zijn kruit nog niet verschoten heeft en waar hij kan de club zeker zal steunen als dat nodig mocht zijn! 

Foto: De zweefduik van Peter Kruithof vorig seizoen op het complex van ASC Waterwijk blijft leuk om te zien en geeft het enthousiasme aan van dit voetbaldier.

Geschreven door