Ondernemers: ‘Ga door met Floriade’

Een groep ondernemers van de Floriade Business Club roept het stadsbestuur van Almere op om de Floriade toch vooral door te laten gaan. De bedrijven vrezen grote imago-schade voor de stad als het evenement wordt afgeblazen.

“Er is al veel gebeurd. Veel mensen staan nu ook ingeschreven bij onze businessclub”, vertelt Monique Uffen van de Floriade Businessclub. “Als je die mensen nu gaat teleurstellen, dan denk ik wel dat de gemeente een paar flinke rekeningen kan verwachten.”

Ook Hajé de Jager, voorzitter VNO/NCW Flevoland, vindt het afblazen van de Floriade geen goed idee. “Er zijn al heel veel dingen bereikt. Als je ziet hoe de infrastructuur op de A6 is verbeterd. We zitten nu midden in een project,we zitten bijna op het punt dat de vruchten gaan bloeien en dan hakken we nu de boom om. Dat lijkt me onverstanding.”

Herrema
Woensdagavond vertelde Tjeerd Herrema, de PvdA-wethouder die tussen 2015 en 2018 de Floriade in zijn portefeuille had, dat het moment is aangebroken om met het evenement te stoppen. De ooit zo fanatieke voorvechter van de wereldtuinbouwtentoonstelling kijkt er inmiddels met andere ogen naar.

“We leven in een andere werkelijkheid”, zegt hij verwijzend naar de coronacrisis. Daardoor ziet Herrema het niet gebeuren dat het bedrijfsleven een flinke bijdrage aan het evenement gaat leveren. “De Floriade is geen overheidsfeestje. Het is bedoeld als etalage voor de land-en tuinbouwsector en het bedrijfsleven. Tot nu toe is daar niet zoveel van gebleken.” Volgens Herrema gaat dat “met de zwaarste economische crisis van na de oorlog” ook niet meer gebeuren.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door