Update 14.45 | Politie onderzoekt nieuwe meldingen van schoten in de wijk

Op dit moment is de politie op zoek in de kruidenwijk naar de mogelijke dader(s). Het arrestatieteam van Hollands Midden is aanwezig en hangt er een politie helikopter boven de wijk.


De politie is woensdagochtend na meerdere meldingen een onderzoek gestart naar een mogelijke schietpartij in de omgeving van de Melkdistelstraat in Almere Stad. Volgens een woordvoerder van de politie is het nog onduidelijk of er daadwerkelijk is geschoten. Inwoners die iets gehoord of gezien hebben worden via Burgernet opgeroepen zich te melden.

Rond 14:00 uur deed een arrestatieteam een inval in een woning. Volgens de politie is er binnen niemand aangetroffen. De actie werd daarna beëindigd. Het is nog onduidelijk of er woensdagmorgen werkelijk in de buurt geschoten is. Volgens de politie werd besloten tot inval na een verklaring van een getuige

Een woning in de straat is dinsdag op last van burgemeester Franc Weerwind gesloten na twee schietincidenten. Afgelopen vrijdag werd geschoten in de straat en dat gebeurde ook maandagochtend vroeg. Ook een woning aan het Freyaplantsoen werd afgelopen dinsdag gesloten.

Foto AS Media

Geschreven door