Twee woningen beschoten, mogelijke dader op beeld | Video

Begin mei 2020 zijn twee Almeerse woningen een aantal keer beschoten. Aangezien de bewoners van de beide huizen familie van elkaar zijn, lijken de incidenten erop gericht die familie te intimideren. Wie erachter zit of zitten, is nog onduidelijk.

Op vrijdag 1 en maandag 4 mei werd midden in de nacht geschoten op een huis aan de Melkdistelstraat. De bewoners lagen beide keren te slapen toen het vuur werd geopend, maar gelukkig is niemand in huis geraakt.

Tien minuten na die beschieting van 4 mei werd, om ongeveer 03.20 uur, in Almere-Poort een woning aan het Freyjaplantsoen beschoten. Daar was op dat moment niemand thuis, maar de schrik bij buurtbewoners zit er sindsdien goed in. De beschoten woning is op last van de burgemeester gesloten.

Mogelijke schutter gefilmd

In het onderzoek naar de schietincidenten heeft de politie bewakingsbeelden veiliggesteld van die vroege ochtend aan het Freyjaplantsoen. Daarop zijn harde knallen te horen, nét nadat een man te zien is die in de richting van de betreffende woning loopt. De politie wil heel graag weten wie die man is. Hij lijkt vrij jong. Weet u wie de man kan zijn, neem alstublieft contact op. De kleuren van de beelden zijn overigens vertekend.

Opnieuw paniek

Twee dagen later was er opnieuw paniek aan de Melkdistelstraat, nu overdag. Een buurtbewoner meende schoten te hebben gehoord, waarop de politie een arrestatieteam en een helikopter inzette. De wijk rondom het eerder getroffen huis is urenlang afgesloten geweest.

Help de politie

Heeft u dashcam- of bewakingsbeelden, van rond de tijdstippen van de schietincidenten, uit de omgeving van de Melkdistelstraat of het Freyjaplantsoen? Neem alstublieft contact op met de politie of upload uw beelden rechtstreeks via het online tipformulier.

  • Wie weet of vermoedt wie de man is die op maandagochtend 4 mei rond 03.20 over het Freyjaplantsoen liep?
  • Wie heeft informatie over het motief of een mogelijke aanleiding voor de beschietingen? U kunt als u dat wilt uw tip anoniem doorgeven.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999
Online door geven klik hier

Geschreven door