Ruzie tussen wijkbewoners na demonstratie bij moskee

Een aantal bewoners van de Staatsliedenwijk in Almere is verdeeld over de Abu Bakr moskee. Dat bleek vrijdagmiddag na een kleine demonstratie in de Clemenceaustraat.

Twee personen protesteerden met een spandoek tegen de versterkte oproep van het vrijdaggebed in de moskee. De mini-demonstratie was de aanleiding voor een ruzie tussen buurtbewoners. Sommigen schaarden zich achter het protestduo, andere wijkbewoners waren boos dat de demonstranten deden alsof ze in de Staatsliedenwijk wonen. ‘Geen moskee in onze straat’ stond er namelijk op het spandoek.

Beide groepen stonden ver uit elkaar, maar de politie moest ingrijpen toen een oudere man de straat overstak, geduwd werd en op de grond terechtkwam. Volgens ooggetuigen wilde de man het spandoek kapot scheuren. De man is gewond geraakt en door ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft de straat enige tijd afgezet.

Geschreven door