Stichting Multiculturele Organisatie Almere krijgt een bijdrage van het Oranjefonds voor het project Corona-relief Cookery.

Gedurende bijna twee maanden geldt in Nederland een intelligente lockdown. Voor sommigen van ons betekent dit dat zij meer dan voorheen in een isolement komen te zitten.

Ons project is op aansporing van het Oranjefonds ontstaan en wij zullen vanaf 15 mei starten met het project waarmee wij drie dagen per week 20-50 maaltijden zullen bereiden voor een bepaalde groep mensen, aan wie deze kosteloos worden verstrekt.

De groep die wij voor ogen hebben zijn de mensen die niet zozeer qua gezondheid te lijden hebben van het beleid om Covid-19 heen, maar die vooral nog vaker dan voorheen in een isolement komen te zitten. Wij denken hierbij aan ouderen (waar het gezondheidsaspect ook een grote rol speelt), kwetsbare jongeren en daklozen die buiten de boot vallen als het gaat om een vaste opvang plek.

Omdat buurthuizen in Almere gesloten zijn in verband met de Corona zal de voorbereiding  thuis plaatsvinden bij vrijwilligers en in een noodkeuken.  
Quote van het bestuurJe bent nu alleen maar alleen om straks weer allemaal samen te zijn!

Oranje Fonds
Het Oranjefonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen kan meedoen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zover en zoveel mogelijk.Mensen en organisaties die zorgen dat niemand er allen er voor staat. De steun bestaat uit;  inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Weet u mensen die deze hulp nodig hebben, laat ons dit weten. Ook mensen die willen helpen in de bereiding of bezorging zijn van harte welkom. Hulp in de vorm van donaties van etenswaar, verpakkingswaar, bereidingswaar of geld worden ook hogelijk op prijs gesteld.

Namens SMOA, Glen Leeuwin, voorzitter
U kunt zich wenden tot onze organisatie:Info: ​Stichting Multiculturele organisatie Almere   ​
Hall Roachstraat 33      
1325 TP Almere
​Email info@smoa.nl
​Contactpersoon ; Glen Leeuwin
Telefoon 06-11196302

Geschreven door