Straatrovers in Muziekwijk nemen uitgebreid de tijd

Drie straatrovers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag in de Almeerse Muziekwijk ruim een uur met hun slachtoffer over straat gelopen. In die tijd is de 20-jarige Almeerse man beroofd van diverse spullen. De politie is op zoek naar drie verdachten.

Het slachtoffer zou om 23:15 uur door een man zijn aangesproken op de Glinkastraat. Daarna doken nog twee mannen op. Ze duwden het slachtoffer tegen de muur en wilden dat hij waardevolle spullen afgaf.

Berovers nemen de tijd
Volgens de politie leken de belagers geen haast te hebben. De spullen van het slachtoffer werden uitgebreid bekeken en besproken. Daarna moest het slachtoffer meelopen naar een pinautomaat, elders in de wijk. Pas een kilometer verderop, aan de Louis Couperusweg in de Literatuurwijk, mocht de man rond 00:30 uur vertrekken.

De politie zoekt mensen die iets hebben gezien van de straatroof en de wandeling van de mannen. Van de drie verdachten is een signalement vrijgegeven.

De politie hoopt dat camera’s in de wijk de wandelende mannen hebben vastgelegd. Muziekwijkbewoners en bedrijven wordt gevraagd dit te controleren.Bekijk in Google Maps

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door