Vastgoedeigenaren coulant voor huurders’

Vastgoedeigenaren in Flevoland maken vaak deals met huurders die door de coronacrisis in de problemen komen. Dat constateert Jeroen Dijkstra van makelaardij Van der Linden. De makelaardij wordt geregeld ingeschakeld om een overeenkomst over tijdelijke huurverlaging vast te leggen.

“Dat is maatwerk. Voor de huurder in nood wordt een oplossing bedacht die passend is. Meestal is het een huurverlaging. Maar het is wel de bedoeling dat die later wordt terugbetaald”, aldus Jeroen Dijkstra van de makelaardij. “Maar als echt duidelijk is dat een huurder diep in de problemen zit, dan wordt er ook soms afscheid genomen”.

In het begin van de coronacrisis waren de verhuurders terughoudend met huurverlaging. “Maar al snel zagen ze in dat we nu met een grote crisis zitten en gingen daar waar nodig in gesprek met de huurder”, aldus Dijkstra.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door