Waterwijk heeft selectie rond.

Ben Vis heeft zijn selectie bij het zaterdag team van Waterwijk nagenoeg rond. De oefenmeester haalde de afgelopen weken bovenal ervaring naar de hekkensluiter in de tweede klasse van afgelopen seizoen. Maar liefst twaalf nieuwe spelers dragen volgend seizoen de clubkleuren van Waterwijk.

Ervaring

Opvallenderwijs komen zeven voetballers over van stadsgenoot FC Almere. “We zijn zeer blij dat die jongens bij ons aansluiten”, reageert Vis. “Vier jongens wilden eigenlijk rustiger aan doen, maar hebben toch besloten om nog een tot twee jaar bij ons te voetballen. Dat is precies wat wij nodig hadden, want dat misten we in ons team. Het blijft natuurlijk afwachten met welk team we na de zomer van start gaan”, gaat de trainer verder. “Vorig jaar heeft de club een hoop blessures voorin meegemaakt, dus dat weet je natuurlijk nooit. We probeerden erop te anticiperen door deze periode in de voorhoede wat meer opties toe te voegen. Bovendien was het ons doel om meer ervaring in de as te verwerken. Dat is absoluut gelukt.”

Jeugdspelers

Vis wil zich komend seizoen eveneens richten op de talentvolle jeugd van Waterwijk. “Afgelopen seizoen zijn er vier jongens uit de A-selectie doorgeschoven. Daar komen deze zomer nog eens zes jongens bij die senior worden. Dat is een prachtige toevoeging op onze selectie. Het is niet meer zo dat je in het eerste zit als je twee keer komt trainen, maar je zal echt moeten presteren. Als er goede spelers komen, dan zijn we uiteraard altijd bereid om te praten. In principe zijn we echter klaar. Ik heb het idee dat we met de aanvullingen op onze selectie stappen hebben gemaakt, mede dankzij Emiel van Gemert en Ruud van Pelt. We hebben met z’n drieën een mooie selectie kunnen samenstellen.”

De nieuwe spelers bij de vereniging zijn Jamel Tilon. Mats Kreek, Lesley Vlieger, Peter van Dongen, Gijs Roelofsen, Nick Baggelaar, Barry Smitz, Douwe Willemars, Soufyan El Azzahi, Darrel Martin, Achmed Disi en Jovario Tilburg.

archieffoto: Martin Bakker.

Geschreven door