FC Almere volop bezig met komend seizoen.

FC Almere kende het afgelopen seizoen een wisselend seizoen. De ploeg van Charles Loots eindigde op de zesde plaats, maar had volgens de trainer zeker hoger kunnen eindigen. Zo was het resterende programma van zijn team relatief makkelijk, ten opzichte van de concurrenten in de top van de zaterdag tweede klasse B. Het seizoen werd voor Almere gekenmerkt door de vele tegendoelpunten. Gemiddeld kreeg de ploeg anderhalve goal tegen, terwijl de ploeg van Loots veel moeite had met zelf scoren.

In het nieuwe seizoen beschikt Almere over meerdere nieuwe spelers, onder meer een paar rappe buitenspelers. Terwijl sterkhouder Gary Bouwmeester besloten heeft om in een lager elftal te gaan voetballen.

Gary Bouwmeester maakte laatst tegenover z’n trainer bekend dat hij volgend seizoen in het derde van FC Almere gaat spelen. Trainer Loots probeerde zijn speler nog een jaar te behouden voor zijn team, want Bouwmeester is de afgelopen jaren erg belangrijk voor Almere.  “Ik heb hem nog proberen over te halen, want Gary is natuurlijk erg belangrijk voor de groep. Maar ik begrijp zijn keuze heel goed, zelf heb ik ook eens zo’n keuze moeten maken.”

Gesprekken

Loots heeft de afgelopen tijd al de spelers in zijn selectie gesproken. Zo is hij benieuwd of Almere ook het komende seizoen op ze kan rekenen. Van bijna alle spelers heeft hij een positieve reactie ontvangen, enkele spelers gaan eventueel in een lager elftal spelen. Wel kan de oefenmeester een paar nieuwe gezichten in zijn ploeg verwelkomen.  

Drie spelers maken de overstap van Sporting Almere naar Sportpark De Marken: Mike Lochtenberg, Jordy Oudejans en Bernio Dap. “Dat balletje is gaan rollen door Jordy Oudejans. We hadden hem op het oog en hebben een gesprek met hem gehad. In het gesprek kwam naar voren dat de andere twee jongens ook het niveau aan kunnen.”

Versterking

Collin Veerkamp komt het middenveld van Almere versterken. De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen in het tweede van IJsselmeervogels. Vorig jaar had Loots al gesproken met Collin Veerkamp, maar toen kwam het niet tot een overstap. Nu maakt de middenvelder wel de overstap. “We zijn erg blij met zijn komst en we kunnen hem zeker gebruiken”, aldus de nieuwe trainer van Veerkamp.

Daarnaast heeft Loots volgend seizoen twee twee spelers tot zijn beschikking die dit jaar niet voetbalden. Namelijk de 22-jarige keeper Maikel Koelink en Mitchel Moet.

foto: Herman de Wit. Gary Bouwmeester in actie in een wedstrijd van vorig seizoen en passeert zijn directe tegenstander.

Bron HAV.

Geschreven door