Almeerse trainers hopen straks weer op competitie vervolg!

Het coronavirus heeft iedereen nog steeds stevig in de greep dus ook het amateurvoetbal moet het doen zonder het spelen van wedstrijden. Of er versoepelingen komen wachten we maar af.

Ben Vis trainer van ASC Waterwijk en Charles Loots oefenmeester van FC Almere willen niets liever dat de competitie wordt straks weer wordt hervat. Beide ploegen komen uit in de zaterdag tweede klasse A. ASC Waterwijk bezet in 2A de zevende plek en FC Almere is hekkensluiter in deze afdeling. Er werden tot nog toe slechts vier duels afgewerkt dus nog genoeg duels te gaan voor betere resultaten,maar of de KNVB het volledige programma gaat afwerken is nog maar de vraag.

Aanpassen

FC Almere trainer Charles Loots traint gewoon door met zijn selectie al is het wel in aangepaste vorm. “Twee keer in de week , donderdagavond en zaterdagmorgen ben ik met mijn selectie actief. We missen wel de derby tegen Waterwijk maar dit is eigenlijk een wedstrijd zoals alle anderen, je krijgt er niet meer punten voor en benaderen we deze wedstrijd als geen andere. Verder heb ik nu wat meer tijd voor andere dingen zoals met m’n gezin een spelletje spelen en een mooie film of documentaire kijken, nee vervelen doe ik me niet maar het voetbal mis ik natuurlijk wel en ik zal zeker niet de enige zijn “, aldus Loots die uiteraard hoopt dat het gewone leven en voetballeven weer snel op gang komt.

Blijven bewegen

Waterwijk oefenmeester Ben Vis gaat uiteraard mee met deze gedachtegang van zijn collega trainer, “We doen aan circuittraining op de donderdagavond met viertallen om zodoende contact te houden en natuurlijk ook in beweging te blijven. Verder wachten we met spanning af wat corona doet en wat de regering en de KNVB gaat beslissen. Met de gesloten kantines en horeca is veel van het smeuige in het leven er wel af. Maar laten we positief blijven want er zullen zeker weer andere tijden komen, de derby  tegen FC Almere schiet er nu even bij in maar zal straks zeker wel gespeeld worden dit zijn altijd leuke duels en komen er ook aardig wat toeschouwers op af. Ook Vis hoopt snel weer dat het balletje mag gaan rollen want ook het sociale leven hier omheen is van groot belang”.

Foto: Wanneer zullen we deze acties weer zien tussen beide tweedeklassers.

Geschreven door