Basisscholen draaien weer op volle kracht

De basisscholen zijn weer helemaal open. Op 16 maart moesten de deuren dicht om de verspreiding van corona tegen te gaan. Sinds 11 mei mochten er weer leerlingen komen, maar de klassen moesten dan wel klein blijven.

Het RIVM heeft vastgesteld dat er sinds de gedeeltelijke heropening van de scholen geen merkbare toename is van het aantal coronabesmettingen. Daarom is het de scholen toegestaan om de normale lessen te hervatten. De leerlingen en leerkrachten moeten zich wel aan de richtlijnen houden, vertelt directeur Linda Dagloonder van basisschool De Klaverweide in Almere Haven.

“Wij zijn er echt heel streng in dat leerlingen en leerkrachten afstand van elkaar moeten houden. Voor de leerlingen onderling, zeker in de jonge groepen, zijn de regels soepeler maar we streven er wel naar ze te handhaven. Wees voorzichtig, ga snel naar je klas en was je handen.”

Geschreven door