Bouw Flevolands paviljoen op Floriade-terrein van start

De bouw van het Flevolandse paviljoen op het Floriade-terrein in Almere gaat van start. Dat laat de provincie Flevoland weten, een dag nadat de gemeenteraad van Almere heeft besloten definitief door te gaan met de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Het paviljoen krijgt de naam Food Forum en wordt volgens de provincie dé ontmoetingsplek waar deskundigen samenwerken aan het voedselsysteem van morgen. Tijdens de Floriade maken bezoekers er kennis met de rol van Flevoland als voedselproducent. In het paviljoen kunnen Flevolandse ondernemers, gemeenten en organisaties zichzelf presenteren.

Het paviljoen is een voorbeeld van circulair bouwen. Het is grotendeels gemaakt uit hernieuwbare materialen. Zo wordt de vloer gemaakt van gerecycled beton versterkt met het gewas olifantengras. Dat is volgens de provincie veel lichter dan traditioneel beton, geluiddempend en volledig recyclebaar.

Geschreven door