Floriade kabelbaan open voor bezoekers tijdens Floriade Preview

Negen maanden voordat Floriade Expo 2022 haar deuren opent voor publiek, biedt Floriade Preview een vooruitblik. In 2022 vindt in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling plaats. Vanaf morgen kan iedereen alvast een kijkje nemen op het 60 hectare grote terrein waar Floriade Expo 2022 verrijst.

Bezoekers zweven op een hoogte van 35 meter boven Floriade. Ze krijgen een uniek vogelperspectief over het 60 ha grote Floriade-terrein met de rechthoekige verkavelingsstructuur en het arboretum. Dit is de eerste kabelbaan in Nederland die deels boven een snelweg loopt. 

Floriade Preview laat in de breedste zin het gedachtegoed van Floriade zien, brengt de thema’s van 2022 tot leven en maakt de verbinding met Almere en de provincie Flevoland. Bezoekers varen over het Weerwater, krijgen een voorproefje in het bezoekerscentrum, een rondleiding over Utopia eiland en vliegen over het terrein. Het Preview Centre toont onder meer de ‘making of’, geactualiseerd met de laatste ontwikkelingen op het terrein en de groene stadswijk Hortus.

Utopia Eiland

Op het eiland Utopia zijn verschillende initiatieven rondom voedselvoorziening in de stad.Hier ligt eenAgroforestry perceel, een eeuwenoude vorm van kringlooplandbouw tussen bomen en struiken. Zo staan er walnotenbomen, hopstruiken en kruiden en groeien in de aarde aardappelen en wortelen. Dit project laat zien hoe voedselvoorziening en ecosysteemherstel samengaan. Hier wordt de hop geteeld voor de Almeerse biertjes, kruiden geplukt voor thee en aardappelen en wortels gerooid voor de Almeerse voedselbank.Op Utopia verrijst ookeen Tiny Forest en een voedselbos, waar allerlei eetbare planten en kruiden groeien. In 2022 en daarna kun je hier groente, fruit, noten en kruiden in je eigen stad plukken!

Praktische informatie Floriade Preview

Floriade Preview is tot en met 26 september 2021 iedere donderdag tot en met zondag geopend. Het bezoek is inclusief een vaartocht over het Weerwater van Almere Stad naar het Floriade-terrein, een bezoek aan het Preview Centre, een rondleiding over het Utopia eiland en een ritje in de kabelbaan. Inwoners van Almere krijgen korting op de toegangsprijs. Koop tickets via https://floriade.com/nl/floriade-preview/.

Technische specificaties kabelbaan | 10-MGD Floriade Almere

Lengte:850 meter
Hoogste punt:Ca. 35 meter
Snelheid:5m/s
Reistijd:4.6 minuten
Maximaal capaciteit (per uur en richting):2.250 personen
Maximale capaciteit per cabine:10 personen
Aantal cabines:34

Floriade Expo 2022

Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan samen met nationale en internationale  partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het expoterrein ligt op korte reisafstand van Amsterdam en direct aan de A6 met uitzicht op de skyline van Almere.

Geschreven door