Burgemeester Weerwind bezoekt Jaagmeent na schietpartij

Burgemeester Franc Weerwind heeft vrijdag de straat de Jaagmeent in Almere Haven bezocht waar eerder die dag een schietpartij plaatsvond. Daarbij raakte iemand gewond. De persoon was volgens de politie nog wel aanspreekbaar. Vier verdachten zijn na het incident op de vlucht geslagen.

“Gesproken met buurtbewoners in Almere Haven naar aanleiding van een schietincident eerder vandaag. Eerlijke en oprechte gesprekken, die me hebben geraakt”, schrijft de burgemeester op Instagram.

Het is niet het enige incident in Almere. Sinds begin april is er zeker acht keer geschoten in de stad. Ook is een aantal keer melding gedaan van schietgeluiden zonder dat de politie daar een oorzaak van kon vinden.

Leger
De PVV in Almere wil dat Weerwind hulp van het leger en de marechaussee inroept vanwege het vele geweld de afgelopen tijd in de stad. De partij vindt dat Weerwind het niet alleen aan kan. Ook de VVD Almere vindt dat de burgemeester hulp moet accepteren. In het interpellatiedebat van woensdagavond pleitte fractievoorzitter Ulysse Ellian dat de politiecapaciteit in de stad vergroot moet worden.

Geschreven door