Politie: verbanden tussen schietpartijen

Er zijn verbanden tussen een aantal van de recente schietpartijen in Almere. Dat laat de politie weten na vragen van Omroep Flevoland. In de stad zijn de afgelopen twee maanden acht schietpartijen geweest.

De schietpartijen op de Melkdistelstraat in de Kruidenwijk en het Freyaplantsoen in Poort hebben volgens de politie met elkaar te maken. Het vuurwapengeweld begon op de Melkdistelstraat in de Kruidenwijk op 1 mei. Een week later werd opnieuw geschoten. Dit keer waren de kogels op twee woningen gericht: één aan de Melkdistelstraat en één aan het Freyaplantsoen in Poort. De politie houdt rekening met een ruzie in het criminele milieu.

Twee andere beschietingen op een woning aan de Hollywoodlaan zijn ook aan elkaar gelinkt. Het gaat volgens de politie om hetzelfde huis en de beschietingen gebeurden een dag na elkaar. De kans dat het om toeval gaat is nagenoeg uitgesloten, zegt politiewoordvoerder Ellen de Heer.

Losse incidenten
Naast de eerder genoemde schietpartijen is nog twee keer geschoten in Almere. Deze incidenten staan volgens de politie los van elkaar en ook van de eerdere incidenten. Het gaat allereerst om een schietpartij die begin april gebeurde na een ruzie in de Basilicumstraat in de Kruidenwijk. Daarbij raakte iemand lichtgewond. Ook werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man.

De andere schietpartij gebeurde in de buurt van een kinderspeelplaats aan het Leeuwardenplein in de Stedenwijk op 22 mei. Rond 1:30 uur werden meerdere schoten gelost. Een deel van het plein werd afgezet voor onderzoek. De politie heeft toen geen gewonden aangetroffen, wel kogelhulzen. Er werd iemand aangehouden maar die bleek achteraf niets met het incident te maken te hebben.

Nog niemand aangehouden
Naast de aanhouding op de Basilicumweg is nog niemand aangehouden. Dat wil volgens de politie zeker niet zeggen dat het niet meer gaat gebeuren.

Als voorbeeld worden de aanhoudingen na een schietpartij in februari aan de Markerkant in Almere Stad genoemd. In april werd bekend dat hiervoor twee personen waren aangehouden. Woensdag liet de politie weten dat een derde verdachte is opgepakt.

Bij de schietpartij op de Markerkant raakte een 35-jarige Almeerder gewond

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door