City FC huurt keeper Woud van Willem II

Almere City FC heeft al snel een opvolger gevonden voor de naar Noorwegen vertrokken doelman Joshua Smits. De Almeerders gaan de talentvolle keeper Michael Woud voor één seizoen huren van eredivisieclub Willem II uit Tilburg.

Er is een akkoord tussen beide clubs, alleen moet de 21-jarige Woud volgens Almere City FC technisch manager Teun Jacobs dinsdag nog wel medisch gekeurd worden. Bij een goede keuring zal Woud dinsdagmiddag gepresenteerd worden in Almere.

Nieuw-Zeelander Woud werd in 2018 vastgelegd door Willem II, nadat hij overkwam van het Engelse Sunderland. De talentvolle doelman kwam tot dusverre tot vijf wedstrijden in de eredivisie voor de Brabantse club. Ook is hij doelman van het Olympisch team van Nieuw-Zeeland, dat oorspronkelijk deze zomer deel zou nemen aan de Spelen in Tokio.

Willem II wil het talent komend seizoen ervaring op laten doen bij Almere City FC in de Keuken Kampioen Divisie. Voor de vaste plaats onder de lat bij Almere City FC zal Woud de strijd aan moeten gaan met de andere twee keepers: Agil Etemadi en Stijn Keller.

Geschreven door