Faris Hammouti ook komend seizoen bij Almere City F.

Voetballer Faris Hammouti speelt ook de komende twee seizoenen bij Almere City FC. Hammouti had komende zomer een aflopend contract in Almere, maar donderdag zette hij zijn handtekening onder een nieuwe twee-jarige verbintenis. De multi-functionele speler ligt nu vast tot de zomer van 2023.

Hammouti is dit seizoen erg belangrijk voor Almere City FC, dat momenteel tweede staat op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Hij werd dit seizoen door trainer Ole Tobiasen gebruikt als rechtsback, maar speelt de laatste tijd op de ’10 positie’ als aanvallende middenvelder. Daar was hij de laatste wedstrijden zeer productief: hij wist dit seizoen al 5x te scoren en gaf bovendien 3 assists.

De Nederlands Marrokaanse voetballer speelt sinds januari 2017 in Almere. Destijds kwam hij op huurbasis over van Feyenoord, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep. Sinds de zomer van 2018 staat Hammouti onder contract bij Almere City, waar hij tot dusverre 96 wedstrijden in de hoofdmacht uitkwam.

“Voor mij is dit een mooi moment. Als ik vanuit de Feyenoord-jeugd niet de stap naar Almere City FC had gemaakt, zou ik mij nooit zo goed ontwikkeld hebben”, aldus Hammouti op de clubwebsite. “De club heeft mij in de afgelopen vier jaar ontzettend veel vertrouwen gegeven en ik speel nu nog zelfverzekerder. Mijn voornaamste doel is om met Almere City FC promotie af te dwingen, te voetballen op het hoogste niveau van Nederland en stappen te blijven maken in mijn ontwikkeling.”

Technisch manager Teun Jacobs is zeer content met de contractverlenging: ” Faris is een jongen die al lang bij de club rondloopt en een speler die met ons de stap naar de Eredivisie kan maken. Met zijn drive, loopvermogen en rust aan de bal is hij belangrijk voor het team. Faris kan op meerdere posities uit de voeten en haalt dit seizoen een hoog rendement. Wij zijn dan ook heel blij met deze contractverlenging”, aldus Teun Jacobs op de website van Almere City FC.

bron: OF

Geschreven door