DJ’s geven spetterend feest op het Weerwater

Midden op het Weerwater in Almere werd woensdagavond een feestje georganiseerd door AllyBlijftBinnen. In een grote sloep was een party-podium gebouwd waar verschillende DJ’s en artiesten optraden maar dat deden ze zonder publiek ter plaatse. Belangstellenden konden het feest live volgen via internet en televisie.

AllyBlijftBinnen is een organisatie van Almeerse ondernemingen die stadsgenoten tijdens de coronacrisis een hart onder de riem wil steken. Tijdens Koningsnacht werd ook een muzikaal feest georganiseerd op het WTC-gebouw in Almere. Ook dat feest was online te volgen.

“We doen dit voor de stad en merken dat het gewaardeerd wordt”, zegt organisator Stefano die op het Weerwater zelf de MC van de avond is.

Het evenement werd woensdag gefilmd door verschillende camera’s op boten en met een drone. De openingsact was van zanger Ruben Anthony die ondanks de grijze lucht enthousiast was. “Het is grijs en grauw maar dat mag de pret niet drukken.” Ook het DJ collectief Buitendienst lied zich niet kennen. “Het is een beetje fris maar dat maakt niet uit”, zegt Danïel Franco. Zijn maat Darcy de Nekker genoot er ook van. “Thuis draai ik voor mijn vriendin. Maar nu zitten veel meer mensen op de bank te kijken als het goed is.”

Geschreven door