Eis twee jaar voor steekpartij bij busstation

De officier van justitie heeft tegen een 22-jarige Almeerder twee jaar celstraf geëist voor poging tot doodslag. De verdachte wordt ervan beschuldigd dat hij op 10 augustus vorig jaar een 31-jarige man meerdere keren zou hebben gestoken met een mes. Dat gebeurde op het Stationsplein in Almere.

Het slachtoffer raakte zwaargewond door de aanval. Hij gaf aan dat hij in de vroege ochtend woorden kreeg met de verdachte over een sigaret. De verdachte zou het slachtoffer vervolgens hebben getrapt, waarna hij de bus in stapte. Het slachtoffer rende naar de bus en sleurde de verdachte eruit, waarna beiden op straat in een gevecht belandden.

Gevecht leidde tot steekpartij
Tijdens het gevecht zou de verdachte een mes hebben getrokken en het slachtoffer in zijn buik, rug, gezicht en hals hebben gestoken. Toen het slachtoffer in elkaar zakte, vluchtte de verdachte. Het slachtoffer werd met spoed naar het AMC gebracht, om aan zijn verwondingen te worden geholpen. De man vraagt nu een schadevergoeding van 2.600 euro.

Verdachte kan zich niets herinneren
De verdachte zegt zich niets te kunnen herinneren van het incident. Hij werd in december aangehouden. Dat gebeurde door camerabeelden, getuigenverklaringen en dna-sporen op een achtergebleven petje. De advocaat van de verdachte gaf aan dat haar cliënt uit noodweer handelde om zichzelf te verdedigen. Ze vroeg of de rechtbank rekening wil houden met de verstandelijke beperking van de verdachte en hem eventueel wil berechten via het jeugdstrafrecht.

Van de geëiste celstraf zijn acht maanden voorwaardelijk. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Geschreven door