Gemeente garandeert korting zorgpremie minima

Minima in Almere kunnen ook volgend jaar nog profiteren van een voordelige ziektekostenverzekering. De gemeente heeft daarover alsnog afspraken gemaakt met Menzis.

Die ziektekostenverzekeraar wil al een paar jaar af van de zogenoemde gemeentepolis. Die werd met zo’n dertig gemeenten afgesloten, waaronder Almere. Geen enkele andere verzekeraar was bereid de gemeentepolis over te nemen.

Op aandringen van de gemeente heeft Menzis de bestaande regeling nog verlengd tot einde 2021. Door de afspraken die de gemeente met Menzis heeft, krijgen mensen met een laag inkomen korting op hun premie.

Als Almere er niet in slaagt een andere aanbieder te vinden, wil de gemeente een nieuwe regeling ontwerpen om minima tóch korting te geven. Uiterlijk volgend jaar zomer moet daarover duidelijkheid zijn.

Geschreven door