Kirsten Steengraver hoopt op succes met De Dijk

De vrouwenselectie van ASV De Dijk bestaat komend seizoen uit een combinatie van ervaren en talentvolle voetballers die samen hun krachten moeten bundelen. Een van deze talentvolle spelers is Kirsten Steengraver, afkomstig van FC Almere.

De jonge verdediger zat uitstekend bij haar oude club. Steengraver speelde afgelopen seizoen in de Meiden Onder 19 en kreeg na de zomer de kans om kennis te maken met het seniorenvoetbal. Toen meerdere teamgenoten echter besloten om naar Amsterdam te vertrekken, waar ASV De Dijk een Vrouwen 1 oprichtte, ging ze twijfelen. Ze besloot een training met de nieuwe selectie mee te doen, die haar uitstekend beviel. “We hebben een aantal vrouwen die een behoorlijk aantal jaren ervaring hebben opgedaan. Dat merkte ik aan de gesprekken die we hadden”, vertelt Steengraver. De Dijk beschikt onder meer over de ervaren Mary-Jane Olumagba en Grace Karijodikromo.

Teamgenoten als gelijken.

Het betekent volgens Steengraver echter niet dat ze tegen de vrouwen opkijkt. Sterker nog: ze ziet al haar teamgenoten als gelijken. “We gaan simpelweg een balletje met elkaar trappen. Uiteindelijk heeft iedereen zijn goede en slechte punten die we met elkaar moeten laten balanceren. Sommige teamgenoten hebben Hoofdklasse of Divisie gespeeld, dus daar kan ik sowieso wat van leren.”Ze hoopt na de zomer in ieder geval op voldoende speelminuten. “Ik ga absoluut mijn best doen om direct een basisplaats te bemachtigen, al gaat dat wél lastig worden. Er zitten namelijk behoorlijk wat meiden in de selectie die dezelfde positie hebben als ik. Dat gaat een stevige concurrentiestrijd worden, maar ik ga het vooral heel erg naar mijn zin krijgen. Als ik aan het einde van volgend seizoen aspecten heb bijgeleerd, dan ben ik al meer dan tevreden. Qua teamprestatie zou het prachtig zijn als we in staat zijn om te promoveren.”

Bron: HAV.

Geschreven door