FC Almere vrouwen verhuizen naar ASV De Dijk.

Het skelet van de vrouwenselectie van ASV De Dijk krijgt steeds meer vorm. De Amsterdammers hebben inmiddels veertien speelsters binnengehaald, waaronder de van FC Almere afkomstige Bobbi van Hameren. “Ik was toe aan iets totaal nieuws en ben ervan overtuigd dat De Dijk mij dat gaat bieden”, legt Van Hameren haar overstap uit. Van Hameren voetbalde de afgelopen vijf seizoenen bij FC Almere, waar zij het uitstekend naar haar zin had. Sportief gezien was de ambitieuze voetbalster echter toe aan een nieuwe uitdaging. “De laatste drie jaar zitten we met de club vast in de derde klasse. Persoonlijk ben ik zeer ambitieus en wil ik op een hoger niveau gaan voetballen, dus mij leek een overstap de juiste keuze.”

Haar vertrouweling Lando Sandaal Bruma was degene die Van Hameren vervolgens het advies gaf om eens met De Dijk te praten. “Hij is mijn oude trainer en ik deel op voetbalgebied veel met hem. Lando adviseerde mij om het eens bij De Dijk te proberen. Dat heb ik toen gedaan. Van Chedrik (Kempenaar, red.) hoorde ik dat De Dijk grote ambities heeft, dus dat sprak mij enorm aan.”

Afgelopen vrijdag stond de eerste training met de nieuwe selectie op het programma, al zijn er door het coronavirus veel beperkingen. “Het is absoluut spannend, maar ik ben gewoon toe aan iets totaal nieuws”, reageert Van Hameren vooraf. “Ik hoop dat ik in een team terechtkom met dezelfde ambitie als ik. Als dat het geval is, weet ik zeker dat we een prachtig seizoen tegemoet gaan zien.”

“De eerst vijf tot zeven wedstrijden moeten we waarschijnlijk aan elkaar wennen, maar mijn doel is absoluut om in de top drie te komen. Wat ik persoonlijk kan toevoegen? Ik ben iemand die mezelf voor honderd procent inzet, als het al niet meer is, waarmee ik energie in het elftal kan brengen. Bovendien heb ik de overtuiging dat ik voor een stukje mentaliteit kan zorgen.”

Nieuwe speelsters:Naast Van Hameren verwelkomt De Dijk nog meer nieuwe speelsters. Chavelli Henie, Maxime Wijnands, Arsida van Velzen, Grace Karijodikromo, Sophie van Oudsheusden, Jaimy Rooze, Saskia Vermeulen, Esmeralda de Vugt, Elianne Wijkhuizen, Quinty Koning, Julie Goosens, Elisa Ekkelenkamp en Lilian Dono dragen volgend seizoen eveneens de clubkleuren van ASV De Dijk.

Geschreven door