Sinds april heeft de politie al bijna 800 aangiftes ontvangen van mensen die via valse webshops zijn opgelicht

oa bij het online bestellen van fitnessartikelen of elektronica. Door de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het digitale verkeer enorm toegenomen. Cybercriminelen proberen hier voordeel uit te halen door mensen op allerlei frauduleuze manieren geld afhandig te maken. Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO), dat onderzoek doet naar aan- en verkoopfraude, heeft al meer dan twintig malafide webshops offline gehaald.

Voordat je dus met iemand zaken doet via een handelssite of webshop, controleer via deze link dan of er meldingen over deze (ver)koper zijn gedaan. https://www.politie.nl/aangif…/controleer-handelspartij.htmlDe politie waarschuwt mensen voor een toename van nieuwe soorten malafide webshops in coronatijd. Daarbij is er een verschuiving zichtbaar van malafide webwinkels met artikelen voor bescherming…

Geschreven door