Partij voor de Dieren overhandigt burgemeester rapport over vuurwerkoverlast en heropent meldpunt. 

De jaarwisseling staat over enige tijd op de stoep en het vuurwerkmeldpunt van de Partij voor de Dieren is wederom geopend in Almere.

Vorig jaar kwamen er meer dan 1000 meldingen binnen op dit meldpunt. Al deze meldingen zijn nu geanalyseerd en verwerkt in het eerste vuurwerkrapport van de Partij voor de Dieren Almere. Hierin mag de overlast van vuurwerk schokkend genoemd worden!

Half november 2022 opende de Partij voor de Dieren op haar eigen website het vuurwerkmeldpunt met als doel om inzicht te verkrijgen in de hoeveelheid overlast die Almeerders ervaren van vuurwerk. Tegelijkertijd geeft het meldpunt inzicht in de spreiding van deze overlast in Almere. Fractievoorzitter Marjolijn Veenstra had liever geen vuurwerkmeldpunt hoeven openen: “Het is te triest voor woorden dat we al jaren roepen dat vuurwerk schadelijk is voor mens, dier en natuur, maar dat we vrolijk blijven doorknallen. Almere heeft nog steeds de ballen niet om te kiezen voor een vuurwerkvrije stad, waardoor we genoodzaakt worden om de ernst van de vuurwerkoverlast in kaart te brengen door middel van ons vuurwerkmeldpunt.”

Het vuurwerkrapport geeft de analyse weer van alle meldingen die zijn gedaan vanaf half november 2022 tot aan februari van dit jaar. Hieruit blijkt dat meer dan 20% van de meldingen ging over bange dieren en ruim 900 meldingen over harde knallen die werden waargenomen. Het rapport geeft verder een weergave van waar de meeste meldingen in Almere vandaan kwamen en hoeveel containers in de stad zijn opgeblazen. Het volledige rapport is te lezen op de website van de partij: https://almere.partijvoordedieren.nl/vuurwerkvrij

Veenstra: “Ons rapport heb ik afgelopen maandag aangeboden aan de burgemeester. Hij gaf aan dat het rapport nuttige inzichten geeft en sprak ook zijn waardering uit voor ons meldpunt. We hebben tevens aangegeven hoe belangrijk de toekomstvisie is om van de jaarwisseling weer een feestje te maken voor iedereen. De Partij voor de Dieren gelooft in een vuurwerkvrij Almere!”

Het meldpunt is te vinden via https://almere.partijvoordedieren.nl/meldpunt-vuurwerk.

Let op: het gaat hier om melding maken van overlast. Is er sprake van verwondingen? Bel dan zo snel mogelijk 112!

Geschreven door