StrandLAB ontvangt eerste ‘artist in residence’

Kinderen die dit weekend het Almeerderstrand bezoeken, kunnen daar kunstenaar Sjoukje Gootes tegen het lijf lopen. Zij doet daar inspiratie op voor een kunstwerk voor kinderen. Gootes verblijft daar als ‘artist in residence’ in het StrandLAB. Dit atelier is onlangs geopend als tijdelijke werkplek voor kunstenaars. Zij kunnen zich daar laten inspireren door hun omgeving.

Gootes is daar aan het werk in opdracht van stichting 2TurvenHoog. Deze stichting is bekend onder meer bekend door hun jaarlijkse peuterfestival in Kunstlinie Almere Flevoland, waar kinderen kennis kunnen maken met theater en kunst. Het kunstwerk waar Gootes inspiratie voor op doet, wordt uiteindelijk getoond op dit festival, wat in oktober moet plaatsvinden.

Onderzoeken
Dit weekend gebruikt Gootes dus om ideeën op te doen: “Ik wil onderzoeken hoe het eruit komt te zien als je met zand, water, wind en hout gaat bouwen op een speelse manier. Wat ontstaat er als je de directe omgeving meeneemt in een bouwproces”, zegt de kunstenares daarover.


In het weekend van 14 tot en met 17 augustus keert ze nog een keer terug.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door