Almeerse componist Miranda Driessen werkt met windharpen op het Almeerderstrand

Van 28 augustus tot en met 4 september werkt componist Miranda Driessen als artist in residence in Atelier StrandLAB aan haar project Stemmingen. Ze doet acht dagen lang onderzoek naar verschillende stemmingen met haar klankinstallatie bestaande uit windharpen. Elke dag stemt zij de installatie op een andere manier en klinken de windharpen anders. Vandaaruit maakt ze iedere dag een nieuwe compositie. Jij kan ook elke dag meedoen aan de ochtendworkshop of genieten van een concert in de avond.

Van 28 augustus tot en met 4 september werkt componist Miranda Driessen als artist in residence in Atelier StrandLAB aan haar project Stemmingen. Ze doet acht dagen lang onderzoek naar verschillende stemmingen met haar klankinstallatie bestaande uit windharpen. Elke dag stemt zij de installatie op een andere manier en klinken de windharpen anders. Vandaaruit maakt ze iedere dag een nieuwe compositie. Jij kan ook elke dag meedoen aan de ochtendworkshop of genieten van een concert in de avond.

Ochtendworkshop Deep listening
Iedere ochtend geeft Miranda bij Atelier StrandLAB van 10.30 tot 11.00 uur een workshop deep listening, waarbij je als deelnemer op een bijzondere manier de klanken van de windharpen leert waarnemen. Deelname is gratis, maar aanmelden via de site van StrandLAB is wel verplicht.

Concerten bij zonsondergang
Overdag werkt Miranda haar nieuwe compositie uit en in de avond wordt deze uitgevoerd door verschillende topmusici. Dit zijn (onder voorbehoud): Hans van Koolwijk (klankobjecten), Fie Schouten (basklarinet), Doris Hochscheid (cello), Elisabeth Smalt (altviool), Jan Heinke (staalcello), James Hewitt (barokviool), Chetna Sehgal (sitar) en Michiel Scheen (piano). Het concert vindt plaats van 19.30 tot 20.00 uur bij Atelier StrandLAB. Deelname is gratis, maar aanmelden via de site van StrandLAB is wel verplicht.

Informatie en aanmelden
Meer informatie en aanmelden via www.strandlab-almere.nl. Atelier StrandLAB staat op het Almeerderstrand ter hoogte van Poortdok. Mede dankzij een bijdrage van het Cultuurmakersfonds is deelname gratis. Een bijdrage aan dit project wordt echter zeer gewaardeerd. Dit kan door bij te dragen aan de crowdfundingactie die Miranda voor dit project is gestart bij Voor de kunst. Meer informatie via: www.voordekunst.nl/projecten/10847-stemmingen-1.

Over de initiatiefnemers
StrandLAB Almere maakt culturele initiatieven op en rond het Almeerderstrand mogelijk en versterkt daarmee de culturele uitstraling van Almere. Dit is belangrijk, omdat het aantal inwoners en arbeidsplaatsen in Almere de komende jaren flink groeit. De gemeente Almere, de provincie Flevoland, de Metropoolregio Amsterdam en het Rijk hebben in Almere 2.0, een programma met afspraken over de toekomst van Almere, vastgelegd dat bij deze groei een aantrekkelijk aanbod aan kunst en cultuur hoort. Samen met de activiteiten in andere stadsdelen versterkt StrandLAB de stad Almere als aantrekkelijke woon- en werkplaats. Over een aantal jaren staat het gebied landelijk bekend als het Flevolandse buitenlaboratorium voor cultuur en is het de culturele broedplaats van de jongste stad van het land. strandlab-almere.nl

Miranda Driessen studeerde compositie aan het Rotterdams conservatorium bij Klaas de Vries, Peter-Jan Wagemans en René Uijlenhoet. Haar werk werd sindsdien nationaal en internationaal uitgevoerd door o.a. het Doelen ensemble, Asko ensemble, Orkest De Ereprijs, Nieuw Ensemble, Muziektheater De Plaats, Kokoro ensemble, Ensemble Gending en diverse solisten zoals Kaoru Iwamura, Makiko Goto, Ere Lievonen, Maja Mirocha, Katerina Konstantourou en Susanne Kessel. Werken van haar waren o.a. te beluisteren tijdens het Oranjewoud festival, November music, Musica Sacra Maastricht en de Gaudeamus muziekweek. In 2018 produceerde zij i.s.m. stichting Gaudeamus en stichting Klankkaatser de muziektheatervoorstelling Koerikoeloem naar het gelijknamige gedicht van Tjitske Jansen. Meer informatie over Miranda Driessen vind je op www.mirandadriessen.com.

Geschreven door