Vak D haalt zesduizend euro op met sponsorloop

Vak D, de harde kern van Almere City FC, heeft zaterdag een rondje van zeven kilometer rond het Weerwater in Almere gelopen. Ze deden dat voor het goede doel, stichting Kanjerwens, die ernstig of chronisch zieke kinderen een steuntje in de rug wil geven.

Eigenlijk zouden de supporters meedoen aan de Almere City Run, maar die gaat vanwege de coronamaatregelen niet door. Maar omdat er al geld ingezameld was werd een alternatief bedacht en is Vak D toch gaan hardlopen.

Toen dat bekend werd hebben zich nog veel meer donateurs gemeld en zo heeft Vak D zesduizend euro weten op te halen.

Voor de meesten was het een zware dag omdat ze eigenlijk nooit hardlopen. Een deelnemer vertelt nog maar drie keer getraind te hebben. Bovendien was er de anderhalve meter afstand, waardoor inhalen geen optie was. Je eigen tempo bepalen zat er dus niet in.

Geschreven door