VoetbalTV vreest faillissement.


VoetbalTV, een initiatief van de KNVB en Talpa Network, sleept de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) voor de rechter omdat het bedrijf vindt dat het veel te lang moet wachten op duidelijkheid. Daardoor wacht mogelijk een faillissement. Dat schrijft VoetbalTV in een persbericht dat werd verspreid.

De privacytoezichthouder is in december 2018 een onderzoek gestart naar de activiteiten van het videoplatform, maar heeft tot nu toe geen besluit genomen. VoetbalTV neemt sinds de start een groeiend aantal amateurwedstrijden op en zendt die online uit. Tevens kunnen spelers en trainers de mooiste voetbalmomenten bekijken en delen of gebruiken voor trainingsdoeleinden.

‘De eindeloos lange wachttijden bij AP hebben onze jonge onderneming aan de rand van de afgrond gebracht. Tegenover de investeringen staan door de onstane onzekerheid momenteel veel te weinig inkomsten ‘ schrijft men in het persbericht.

VoetbalTV wil afdwingen dat de AP haar besluit naar aanleiding van haar voornemen tot handhaving bekendmaakt. Als er nog langer niets gebeurt dan zou op uiterlijk 1 september het doek vallen voor het videoplatform.

Geschreven door