Zes tips over gewapende woningoverval

Bij de politie zijn zes tips binnengekomen over een gewapende woningoverval in de Almeerse Literatuurwijk. De tips kwamen binnen nadat het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak heeft besteed.

In de uitzending werd duidelijk dat de bewoner in februari zelf de twee overvallers uit zijn huis aan de Annie M.G. Schmidtweg heeft gejaagd. De man en zijn vrouw werden overvallen op het moment dat er twee kleinkinderen bij de zestigers logeerden. De kinderen zijn tijdens de overval niet wakker geworden.

Rond half negen ‘s avonds werd er aangebeld. De bewoner dacht dat het zijn zoon was en deed nietsvermoedend de deur open. De bewoner raakte met een van de overvallers in gevecht. Volgens de politie lijkt het te gaan om een gerichte aanval. Maar de bewoners zelf hebben geen idee waarom dit bij hen is gebeurd.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door