Almere City FC start voorbereiding nieuwe seizoen.

De profvoetballers van Almere City FC zijn maandagmorgen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het wordt een belangrijk jaar voor de ambitieuze club, want de Almeerders moeten volgens hun vijfjarenplan promoveren naar de Eredivisie.

Er waren maandag veel nieuwe gezichten te zien op het trainingsveld: keeper Michael Woud (gehuurd van Willem II), de Belgische linksback Thibaut Lesquoy, middenvelder Ryan Koolwijk, linksbuiten Bouyaghlafen en de Duitse middenvelder Steve Tunga werkten hun eerste gezamenlijke training af in Almere.

Veel spelers vertrokken.
Er vertrokken deze zomer heel veel spelers bij Almere City FC. Een elftal aan voetballers kon niet rekenen op een nieuwe aanbieding, terwijl publiekslieveling James Efmorfidis zelf koos voor een vertrek richting RKC. Trainer Ole Tobiasen wil zeker nog drie spelers aan de huidige selectie toevoegen: een centrale verdediger, een middenvelder en een buitenspeler.

Speler op proef
Linker centrale verdediger Gaël Andonian is de komende periode op proef bij de club. De Fransman met Armeense roots traint vanaf nu mee met de A-selectie.

Laatste oefenwedstrijd tegen Groningen.
Het laatste weekeinde van augustus begint de competitie voor City FC. Tijdens de voorbereiding spelen de Almeerders oefenwedstrijden tegen onder andere Jong Utrecht, Jong Ajax, RKC Waalwijk en ADO Den Haag. Een week voor de competitiestart (op zaterdag 22 augustus) sluit Almere City FC de voorbereiding af met een oefenduel in eigen huis tegen het FC Groningen van Arjen Robben.

Geschreven door