Celstraf geëist voor steekincident in Leeuwarden

Tegen een 24-jarige man uit Almere is 18 maanden cel plus 6 maanden voorwaardelijk geëist omdat hij geprobeerd zou hebben een vriend met een mes te steken. Het incident vond op 5 mei vorig jaar plaats in Leeuwarden.

De Almeerder en zijn vriend uit Leeuwarden kregen ruzie over een lift op de scooter. De Almeerder mocht niet mee en stak toen de achterband van de scooter lek. Daarna wilde hij zijn vriend te lijf gaan. Volgens getuigen maakte hij meerdere keren stekende bewegingen. De Almeerder ontkent dat en zegt dat hij geen mes maar een e-sigaret in zijn handen had.

Bij zijn aanhouding zou de man een agent een knietje tegen het hoofd hebben gegeven. Ook schold hij de agent uit en spuugde hem in het gezicht.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door