Celstraf voor seksueel misbruik stiefkinderen

Een 59-jarige Almeerder is in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor het seksueel misbruiken van zijn minderjarige stiefkinderen.

Zowel de verdediging als het openbaar ministerie was tegen de uitspraak van de rechtbank in 2018 in hoger beroep gegaan. De verdachte werd toen veroordeeld tot twee jaar celstraf

De Almeerder vergreep zich in de jaren 90 jarenlang aan de dochter van zijn toenmalige vriendin. Toen hij een volgende relatie aanging, zat hij aan de kinderen van zijn nieuwe partner.

In 2013 stapte een van zijn stiefdochters naar de politie met de verklaring dat zij en haar broers in de jaren 90 jarenlang waren misbruikt toen ze met hun moeder bij de man in Amsterdam woonden. Daarnaast vertelde een andere stiefdochter dat zij door de verdachte in 2003, toen de verdachte een relatie kreeg met haar moeder, meermalen tijdens haar slaap seksueel werd betast. Alle kinderen waren toentertijd jonger dan 12 jaar.

Volgens alle slachtoffers kwam het misbruik vaak en frequent voor. Zij zeggen ook dat de verdachte autoritair en wreed was waardoor de kinderen geen weerstand durfden te bieden tegen zijn seksuele driften

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door