Hamburgerdief bestraft voor grijpen in kruis winkelmedewerkster

Een vrouw van 54 uit Almere krijgt een werkstraf omdat ze een medewerkster van de Lidl meerdere keren bij haar kruis greep. Dat deed ze nadat de winkelmedewerkster haar betrapte op het eten van een rauwe hamburger. De taakstraf is 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De Almeerse moet verder 750 euro betalen aan haar slachtoffer.

Toen het slachtoffer zag dat de vrouw de burger opat, sprak ze de klant daarop aan. De verdachte greep de vrouw in het kruis en betastte haar een paar keer tussen de benen. Een collega uit de winkel zag dat gebeuren.

Aan de politie vertelde de Almeerse toen waarom zij haar slachtoffer had betast. Bij latere verhoren was de verdachte alles vergeten. Het slachtoffer heeft last heeft van ‘herbelevingen’ en zij is bang om naar het werk te gaan.

Volgens haar advocaat had de Almeerse niet de bedoeling om een seksueel misdrijf te plegen. Het zou juridisch gaan om een mishandeling die zij pleegde om weg te komen met de gestolen hamburger. Hij wees erop dat de vrouw al veroordeeld is voor deze winkeldiefstal.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door