Help ik heb een goed voornemen | Column Pim Reinders

HELP! Ik heb een goed voornemen, wil alleen nog positieve berichten posten. Maar hoe maak ik hier een positief bericht van? Lees op de site van omroep Flevoland: Op het Floriade terrein komt een iconische toren. Dat is positief.

Men wil er een prachtige uitstraling aan geven, ook erg positief, maar deze aanpassingen kosten wel extra geld. Zo moet de gemeente Almere 700.000 euro aan Amvest/Dura Vermeer betalen. De Floriade BV ( dus de gemeente Almere) draagt 200.000 euro bij. Maar de toren blijft in eigendom van Amvest/Dura Vermeer en wordt dan aan de Floriade BV tijdens het evenement verhuurd. Voor huur risico heeft de gemeente 250.000 euro gereserveerd, maar er is ook geconstateerd dat er een rekenfout is gemaakt waardoor er een exploitatietekort is van 900.000 euro.

Even tellen, 700.000 en 200.000 en 250.000 en 900.000 maakt in mijn ogen 2 miljoen 50.000 euro. Voor alleen het gebouw dat eigendom is van een andere partij. Hulde aan de mensen die deze afspraken hebben gemaakt! Ben trots op Almere!

Geschreven door