Mondkapjes verplicht voor bezoekers Woonzorg

Woonzorg Flevoland heeft per direct een mondkapjesplicht ingesteld. Dit is gedaan omdat in Nederland het aantal corona-besmettingen weer in de lift zit. Een woordvoerder zegt dat het om een preventieve maatregel gaat en dat in de instellingen geen sprake is van besmettingen of verdenkingen.

De maatregel moet voorkomen dat het virus zich verspreid onder de bewoners van de woonzorglocaties in Lelystad en Almere. Volgens Woonzorg Flevoland is het voor bezoekers soms lastig om 1,5 meter afstand te houden. Ook gaan nu meer mensen op vakantie, waardoor het risico op besmetting toe kan nemen. De organisatie wil daarom het zekere voor het onzekere nemen.

Het mondkapje is ook verplicht voor bezoek dat 1,5 meter afstand houdt of alleen iets aflevert. Alleen medewerkers van de locaties die geen zorg verlenen en op 1,5 meter afstand kunnen blijven, hoeven geen mondkapje te dragen.

“Het virus is nog niet weg en er vinden nog steeds besmettingen plaats in ons land. Blijf alstublieft scherp en alert. De regels zijn van groot belang om besmettingen en daarmee het terugvoeren van beperkende maatregelen te voorkomen”, laat Woonzorg Flevoland weten.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door