NVWA onderzoekt vlotongeluk Almere Poort

De NVWA is een onderzoek gestart naar het vlotongeluk dat zaterdag plaatsvond in Almere Poort. Twee kinderen zijn daarbij gewond geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De meisjes stonden samen met vier anderen op het vlot toen dat omsloeg en ze in het water terechtkwamen. Ze zouden vervolgens vast zijn komen te zitten onder het gekapseisde vaartuig.

NVWA is ter plaatse geweest
“We willen weten wat daar gebeurd is en hoe dat heeft kunnen gebeuren”, zo laat een woordvoerder van de NVWA weten. De instantie, voluit Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geheten, is degene die toezicht houdt op de veiligheid van speeltoestellen. Een inspecteur is zaterdag al op de plek van het ongeluk gaan kijken.

Vanwege de enorme omvang van het aantal toestellen in Nederland (zo’n 270.000) vinden reguliere controles steekproefsgewijs plaats en als er aanwijzingen zijn voor misstanden. Ook controleert de NVWA het functioneren van aangewezen keuringsinstanties.

Naast het onderzoek van de NVWA is ook de politie nog met het ongeluk bezig. Dit om te kijken of er mogelijk strafbare feiten hebben plaatsgevonden.

Slachtoffers leven nog
Eén van de twee meisjes die bij een ongeluk gewond raakte is inmiddels uit haar coma ontwaakt. Dat gaf loco-burgemeester Maaike Veeningen gisteren aan. Voor het tweede slachtoffer gold dat toen nog niet. Het is niet bekend hoe zij er nu aan toe is. De politie doet daar geen mededelingen over en laat dit over aan de familie van het slachtoffer. Dit in verband met de privacy van het meisje. Een politiewoordvoerder geeft wel aan dat beide slachtoffers nog leven.

Andere vlotten liggen stil
Twee vergelijkbare vlotten in Almere zijn uit voorzorg uit de vaart gehaald in afwachting van het onderzoek naar het ongeluk in Almere Poort. De gemeente deed dit al meteen met een vlot in eigen beheer en inmiddels heeft ook Staatsbosbeheer besloten zijn vlot op stadslandgoed De Kemphaan voorlopig niet te gebruiken.

Bron Omroep Almere

Geschreven door