‘Oude landbouwvoertuigen hopelijk langer in schuur in Almere’

Voor de vierde keer organiseerde de Stichting Behoud Oude Technieken open dagen. Zaterdag en zondag was publiek welkom in en om de oude landbouwschuur bij de Noorderplassen in Almere, sinds 2017 de plek waar de vrijwilligers van de stichting oude landbouwvoertuigen restaureren en onderhouden.

De stichting huurt de schuur van de gemeente en de hoop is dat ze in de schuur kunnen blijven. “De gemeente Almere verlengt het contract steeds maar met een jaar”, legt voorzitter Raymond Bron uit. “Wij hopen op een langdurig contract. Dan hebben we meer zekerheid voor de toekomst.”

Ontginningsmachines
De stichting is ook in gesprek om meerdere machines die bij de ontginning van Flevoland gebruikt zijn, aan haar collectie te kunnen toevoegen. “Die zouden heel goed passen in deze oude landbouwschuur. Die is een jaar of vijftig geleden neergezet door de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders, de organisatie die Zuidelijk Flevoland heeft ontgonnen.”

Tijdens deze open dagen waren er vooral oude landbouwvoertuigen en stoommachines te zien. Ook de Vriendenkring Klassiekers stelde een aantal oude auto’s tentoon. “We werken steeds meer samen met andere verenigingen en stichtingen. Samen sta je sterker.”

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door