Roeier Van Sprang werkt aan zijn herstel.

Roeier Niki van Sprang uit Almere werkt, na besmet te zijn geweest met het coronavirus, aan zijn herstel. De Almeerder is weer veel te vinden in het Olympisch Trainingscentrum bij het Amsterdamse Bos.

Begin april kreeg hij na een fietstraining veel last van de spieren in zijn bovenbenen. “Ik heb tien minuten gelegen met tranen in mijn ogen van de pijn”, zegt de Almeerder. Lang was onduidelijk wat er precies aan de hand was. In eerste instantie werd gedacht dat hij te veel en te zwaar had getraind en dus overtraind was.

Na drie weken rust kwam de pijn terug en wilde Van Sprang weten wat er precies aan de hand was met zijn lichaam. “Ik heb de afgelopen maanden ruim 20 buisjes bloed afgestaan en uiteindelijk bleek uit een van de testen dat ik corona heb gehad. Door het virus is er spierschade ontstaan”, aldus de toproeier.

Van Sprang wil samen met Guillaume Krommenhoek in de ‘twee zonder’ naar de Olympische Spelen in Japan. Via een interne competitie en het Olympisch kwalificatietoernooi moet nog blijken of Van Sprang en Krommenhoek sterk genoeg zijn voor een ticket naar Tokio.

Bron: OF.

Geschreven door