Geen podium voor roeier Niki van Sprang

Almeerder Niki van Sprang is zondag bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Belgrado net naast het podium geëindigd. Het hoogste was de vierde plek voor Van Sprang en zijn teamgenoot Lennart van Lierop Men deed mee met de tweemans roeiboot  mee aan de finale

Pauze. De Almeerder trainde net weer volop na zijn wedstrijden bij de Olympische Spelen in Tokio. De pauze die hij zelf destijds had ingelast gebruikte hij voor zijn studie. Met de Spelen van 2024 in Parijs in het achterhoofd was deze keuze niet heel moeilijk.

Topniveau. De voorbereiding om terug te komen op topniveau verliep niet helemaal zoals gedacht.  Door zijn blessure kon hij niet optimaal trainen . Toen heb ik besloten om eerst aan krachttraining te gaan doen om mijn krachten terug te krijgen en dat is tot nog toe aardig gelukt volgens de roeier.

Hopelijk kan hij bij de volgende wedstrijden wel weer in de prijzen vallen en zijn geliefde sport nog meer glans geven.

Geschreven door