Ruim vier jaar cel voor cocaïne-smokkelaar

Een 34-jarige vrouw uit Almere is woensdag opnieuw veroordeeld tot 54 maanden gevangenisstraf voor het smokkelen van ruim acht kilo cocaïne. Twee weken geleden eiste het OM in hoger beroep 46 maanden.

De vrouw werd eerder al veroordeeld tot de 4,5 jaar celstraf, maar ging daartegen in hoger beroep. Ze zegt zelf dat ze onschuldig is. Zij beweert een goed hart te hebben en als katvanger te zijn gebruikt.

Volgens de vrouw heeft ze een vriendendienst verleend voor een kennis in Suriname, die haar een envelop met geld en een ticket had gegeven. Ze werd gevraagd deze aan een man in Nederland te overhandigen. Deze man is op 21 september 2019 in het gezelschap van de drugskoerier aangehouden. De Almeerse was die dag ook op Schiphol. Ze maakte daar een afspraak met de man om elkaar in een wegrestaurant even verderop te ontmoeten. Dat had volgens haar niks met drugs te maken.

De vrouw stond ook terecht voor het witwassen van zevenduizend euro. Dat bedrag was aangetroffen tijdens een huiszoeking van haar woning in Almere. Dat het geld met criminele zaken zou zijn verdiend, vond de rechtbank niet bewezen.

Bron Omroep Flevoland

Geschreven door