Verdachte aangehouden voor beroving

De politie heeft op zaterdagmorgen 18 juli een man aangehouden voor beroving van een mobiele telefoon.

Rond 06.50 uur meldde het 16-jarige slachtoffer, een inwoonster van Almere, dat zij van haar telefoon was beroofd bij de bushalte Molenbuurt-Zuid, ter hoogte van de Staalstraat. De verdachte was na de diefstal weggerend in de richting van de Dwangmolenstraat.

De politie deed direct onderzoek en gebruikte hierbij camerabeelden en digitale techniek als opsporingsmiddel. Hierdoor kon de verdachte, een 28-jarie inwoner van Ermelo worden getraceerd en gearresteerd. Hij bleek nog in het bezit te zijn van de gestolen telefoon. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Help mee met de opsporing

Bij berovingen en diefstal is de meest gewilde buit: dure smartphones. Maar wist je dat je als bezitter van een smartphone een bijdrage kan leveren aan de opsporing van de dief en het terugvinden van je telefoon! Kijk hiervoor op : Tips voor smartphone gebruikers

Geschreven door