Werkzaamheden busbanen zomer 2020

Het asfalt van de busbaan is aan een onderhoudsbeurt toe. Ook geven de betonplaten bij de bushaltes overlast. Ze liggen los en beginnen te trillen en maken geluid als er een bus over rijdt. Dit is onprettig voor de omgeving en voor de busreizigers. In 2019 is de gemeente Almere gestart met de renovatie van de busbaan in Almere. In juli 2020 krijgen deze werkzaamheden een vervolg.

Het gaat om drie trajecten: een in de Regenboog- en Eilandenbuurt, een in de Seizoenen- en Oostvaardersbuurt en een in de Film- en Danswijk. Dit heeft gevolgen voor het reizen met de buslijnen M2, M5, M7, N22 en de R-net lijnen 322 en 323. We voeren de werkzaamheden uit in de zomervakantie gaan ’s nachts door met het werk om de overlast voor de reizigers en omgeving te minimaliseren. Hieronder vindt u per traject een overzicht van de werkzaamheden en planning en de gevolgen voor busreizigers en het verkeer.

Busbaan Regenboogbuurt en Eilandenbuurt

Van vrijdag 17 juli 20:00 uur t/m maandag 20 juli 04:00 uur 2020 en van woensdag 22 juli 20:00 uur t/m donderdag 23 juli 4:00 uur zijn er werkzaamheden aan de busbaan vanaf de kruising met de Evenaar (ter hoogte van de Scharlakenstraat) tot en met de kruising met de Evenaar (ter hoogte van het Insulindepad). Bij elke halte vervangen wij de betonplaten voor asfalt. Ook verwijderen wij het bestaande asfalt van de busbaan tussen de Evenaar tot Halte Regenboogbuurt en van de halte Eilandenbuurt tot de Evenaar. Deze gedeeltes voorzien wij daarna weer van een nieuwe asfaltdeklaag en belijning. Onze werkzaamheden gaan dag en nacht door om de overlast zoveel mogelijk te minimaliseren. Vooruitlopend aan deze fase, vanaf 13 juli, gaan we voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, de voorbereidende werkzaamheden zijn alleen overdag.

Busreizigers

Gedurende deze werkzaamheden rijden de bussen niet op dit deel van de busbaan. De haltes Regenboogbuurt Noord en Zuid en de haltes Eilandenbuurt Zuid en Noord van buslijn M7 en nachtlijn N22 richting Oostvaarders vervallen. Lijn M7 en N22 worden omgeleid via de route van de M2. Voor reizigers van/naar de Regenboogbuurt en Eilandenbuurt is er vervangend vervoer met kleine busjes, die rijden onder lijnnummer 807. Zie voor meer informatie: www.allGobus.nl

Omleidingen

  • De Azorenweg en de Hawaiiweg zijn tijdens de werkzaamheden, ter hoogte van de busbaan, afgesloten.
  • De kruising met de Evenaar (ter hoogte van de Scharlakenstraat) is afgesloten van maandag 20 t/m woensdag 22 juli 2020 tussen 20.00 uur en 4.00 uur.
  • De kruising met de Evenaar (ter hoogte van het Insulindepad) is afgesloten van woensdag 22 t/m donderdag 23 juli 2020 tussen 20.00u en 4.00u.

Volg de borden voor de omleiding.
Fietsers vragen wij af te stappen bij het oversteken van de busbaan, hier zullen verkeersregelaars aanwezig zijn.

Busbaan Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt

Van maandag 20 juli 04:00 uur t/m woensdag 22 juli 20:00 uur 2020 zijn er werkzaamheden op de busbaan in de Seizoenenbuurt tussen de Willem Bontekoestraat en de Evenaar. Het oude asfalt vervangen wij door een nieuwe asfaltdeklaag. Bij de haltes vervangen wij de betonplaten voor asfalt Vooruitlopend aan deze fase, vanaf 13 juli, gaan we voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, de voorbereidende werkzaamheden zijn alleen overdag.

Busreizigers

De bus kan gedurende deze dagen niet over dit traject rijden. De haltes Oostvaardersbuurt, Seizoenenbuurt Noord en Seizoenenbuurt Zuid van buslijn M2 en N22 vervallen. De bussen van lijn M2 en N22 worden omgeleid via de route van lijn M7. Voor reizigers van/naar de Seizoenenbuurt en Oostvaardersbuurt is er vervangend vervoer met kleine busjes, die rijden onder lijnnummer 822. Zie voor meer informatie: www.allgobus.nl

Omleidingen

De bus rijdt een alternatieve route, de bushaltes zijn buiten gebruik. Ook zijn de busoversteken afgesloten tijdens de werkzaamheden. We proberen voor autoverkeer per kant van de wijk twee uitgangen per wijk bereikbaar te houden. Alleen tijdens het asfalteren is er maar één uitgang per kant van de wijk te gebruiken. Omleidingsborden geven de alternatieve route in de wijk aan voor het autoverkeer. De oversteken in de busbaan voor fietsers en voetgangers zijn nog wel in gebruik alleen onder begeleiding van verkeersregelaars.

Busbaan Filmwijk en Danswijk

Van woensdag 22 juli t/m zondag 26 juli zijn er werkzaamheden op de busbaan in Danswijk vanaf het Walt Disneyplantsoen (Filmwijk) tot het Ballerinapad. Van vrijdag 24 juli 20:00 uur t/m zondag 26 juli is de busbaan afgesloten. Hier vervangen wij ook het asfalt, brengen belijning aan en vervangen wij bij de bushaltes de betonplaten voor asfalt. Vooruitlopend aan deze fase, vanaf 20 juli, gaan we voorbereidende werkzaamheden uitvoeren, de voorbereidende werkzaamheden zijn alleen overdag.

Busreizigers

De bus van lijn M5 en de R-net lijnen 322 en 323 kunnen van vrijdag 24 juli 20:00 uur t/m zondag 26 juli niet over dit traject rijden. De bussen van M5 rijdt vanaf Station Centrum na halte Greta Garboplantsoen via de route van lijn M7 naar Station Parkwijk. Dan deels terug naar Parkwijk Midden en door via Danswijk en Sallandsekant naar Tussen de Vaarten Noord. Terug volgt M5 ook die route omgekeerd.

De R-net lijnen 322 en 323 rijden na Walt Disneyplantsoen naar Station Centrum (in plaats van Station Parkwijk), via de route van lijn M5. Daarnaast rijdt er op zaterdag 25 juli een extra pendelbus tussen Walt Disneyplantsoen en Station Centrum.  Reizigers tussen Station Centrum en Filmwijk kunnen gebruik maken van R-net 322, 323 en pendelbus 805. Reizigers tussen Station Centrum, Parkwijk, Sallandsekant en Tussen De Vaarten kunnen gebruik blijven maken van de omgeleide M5. Let daarbij op dat de bus mogelijk bij een andere halte stopt als u gewent bent en dat de vertrektijden zijn gewijzigd. Reizigers uit Tussen De Vaarten, Sallandsekant en Danswijk die gebruik willen maken van het R-net naar Amsterdam reizen in dit weekend eerst met lijn M5 naar Greta Garboplantsoen en stappen daar over. Als gevolg van deze tijdelijke wijziging kan het drukker worden in lijn M7. Kijk voor meer informatie en plan uw reis op: www.allGobus.nl.

Omleidingen

Ook hier zijn de busoversteken afgesloten tijdens de werkzaamheden. Omleidingsborden geven de alternatieve route in de wijk aan voor het autoverkeer. Aan iedere kant van de wijk is er één uitgang van de wijk te gebruiken. De busoversteken voor fietsers en voetgangers zijn wel in gebruik maar onder begeleiding van verkeersregelaars.

Geschreven door