Voetbalster Ashleigh Weerden uit Almere speelt met ingang van komend seizoen voor Montpellier HSC.

 Na drie seizoenen bij FC Twente gespeeld te hebben, verhuist de 21-jarige Weerden deze zomer naar de Franse club.

Met deze transfer gaat een langverwachte wens van Weerden in vervulling, namelijk voetballen in de hoogste Franse competitie. Montpellier HSC eindigde het seizoen 2019-2020 op de vierde plek op de ranglijst. Begin mei gaf Weerden in een interview met Omroep Flevoland al aan graag in Frankrijk te willen gaan spelen.

‘Blij en trots’
De jonge en talentvolle Weerden hoopt zich bij haar nieuwe club nog meer te ontwikkelen en zich te kunnen laten zien in een van de grootste Europese competities. Weerden: “Ik ben heel blij en trots op deze transfer. Na drie mooie jaren bij FC Twente, waarin we onder andere kampioen werden en de allereerste Eredivisie Cup wonnen, kijk ik ernaar uit om de volgende stap te zetten in mijn carrière. Frankrijk en de Feminine Division 1 spreken mij ontzettend aan. Ik heb er heel veel zin in om bij Montpellier te starten.”

Geschreven door