ASC Waterwijk-trainer krijgt komend seizoen te maken met selectiespelers FC Almere.

Nadat bekend was geworden dat  spelers uit de selectie van FC Almere t.w. Peter van Dongen Nicky Baggelaar, Gijs Roelofsen en Lesley Vlieger  wat lager wilde gaan voetballen ging het balletje bij zaterdag tweedeklasser Waterwijk kennelijk rollen. Trainer Ben Vis kreeg te horen dat deze spelers waarschijnlijk naar de tweedeklasser komen. De trainer stond daar niet negatief tegenover sterker nog, hij juicht dit zelf toe. “Ik ben hier wel blij mee wat routine zal niet misstaan in het vrij jonge team. Verder is er nog meer jeugd in aantocht en kunnen we hopelijk een mooie mix maken” dit laat de nieuwe trainer van Waterwijk die vorig seizoen nog de selectie van ASV De Dijk onder zijn hoede had weten.

Lager gaan spelen

Bij FC Almere wist men wel dat deze spelers wat lager wilde gaan voetballen maar had niet verwacht dat zij nu voor stadgenoot Waterwijk zouden kiezen. Peter van Dongen is een van die spelers die richting Waterwijk gaat en laat weten,” In eerste instantie zou ik lager gaan spelen met nog drie spelers maar deze hadden nog wel zin om nog eens op niveau te spelen en heb ik uiteindelijk ook deze beslissing genomen.  Ik wil nog twee seizoenen gaan presteren en dan zal ik zeker weer bij FC Almere terug keren al is het dan natuurlijk in een vriendenteam,  de derby’s tegen m’n oude club zie ik zeker naar uit dat waren lekkere potjes,verder heb ik met veel plezier bij FC Almere gespeeld en er veel vrienden aan over gehouden en hoop ik dat dit bij Waterwijk ook zal gebeuren”: aldus Van Dongen die hoopt dat de clubs weer snel mogen starten en toe kunnen werken naar het komende seizoen.

Alles gegeven

FC Almere voorzitter Remco Fens:”Ik vindt het ook jammer dat deze spelers elders gaan spelen maar  het is normaal dat je soms van club wisselt maar dit zagen we niet aankomen. Deze spelers hebben altijd alles gegeven voor de selectie dus gunnen we ze veel plezier bij hun nieuwe club”.

De selectie van FC Almere krijgt komend seizoen ook de nodige versterking dus kan men hier ook verder gaan bouwen aan een stabiel team. Uiteindelijk zullen we op 15 Juni weten of alles definitief is en deze spelers aan de slag kunnen bij hun nieuwe club.

Foto: Peter van Dongen in actie in het shirt van FC Almere.

Geschreven door