ASC Waterwijk krijgt steeds meer vertrouwen.

Het gaat trainer Ben Vis tot nog toe aardig voor de wind bij zijn nieuwe club Waterwijk. De coach zag wat nieuwe spelers komen en heeft daar tot nog toe goed op ingespeeld. Dat bleek ook weer in de wedstrijd tegen JOS-Watergraafsmeer.

Tweede winst

In Amsterdam Oost heeft Waterwijk, de ploeg van Ben Vis de tweede winst op rij geboekt in de oefenperiode voordat de bekerwedstrijden gaan beginnen. De Almeerders waren tegen JOS/Watergraafsmeer de eerste helft duidelijk de betere ploeg en drukte dat dan ook in doelpunten uit, met uitstekende combinaties werd de tegenstander met de neus op de feiten gedrukt. De beloning was dan ook dat binnen 35 minuten een 0-3 voorsprong op het scorebord stond.

Mooie actie

Eerst was er een mooie actie van Lesley Vlieger die Ryanniqeu Inge in staat stelde te scoren en niet veel later was het Douwe Willemars die dezelfde speler deze kans gaf en Inge daar dan ook dankbaar van profiteerde: 0-2.  Nog voor de rust wisten de Almeerders nog een keer te scoren, uit een vrije trap van Peter van Dongen scoorde Willemars koppend de 0-3. Op slag van rust was het de thuisclub die de stand toch nog een ander aanzien gaf en was de ruststand derhalve 1-3.

Laag tempo

Na de rust lag het tempo wat lager, Waterwijk had verreweg het meeste balbezit. Ook nu weer behoorlijk wat mogelijkheden om te scoren maar het vizier stond niet op scherp. Beide trainers maakte gretig gebruik om te wisselen en bleef het bij deze stand en kijkt Waterwijk wederom terug op een geslaagde oefenwedstrijd en zal men de wedstrijd van a.s. dinsdag tegen Unicum met vertrouwen tegemoet zien.

Komende zaterdag wacht dan de eerste bekerwedstrijd tegen sv Huizen.

Foto: Duel tussen FC Almere en Waterwijk afgelopen seizoen, Komende competitie komen beide clubs elkaar weer tegen in 2A.

Geschreven door