Digitaal Erfgoedcafé over de langstlopende sporttraditie van Almere

Het volgende digitale Erfgoedcafé gaat over de triathlon. Race Director Richard Belderok neemt geïnteresseerden mee in de geschiedenis van deze Almeerse sporttraditie. Ook vertelt hij over de impact van het evenement op de bewoners en het imago van de stad. Dit digitale Erfgoedcafé vindt op 27 augustus om 19.30 uur plaats. Aanmelden kan via archeologie@almere.nl en men ontvangt vervolgens per mail een uitnodiging om mee te doen.

De eerste triathlon werd in 1978 op Hawaï georganiseerd, en vervolgens werd de sport in 1981 in Nederland geïntroduceerd. De Holland Triathlon vond in Kijkduin plaats en werd gewonnen door Gregor Stam. De sport bleek populair: het aantal aanmeldingen groeide zo hard, dat er een grotere plek nodig was om de triathlon te organiseren. Er werd gekozen voor Almere, vanwege de ruimte in de IJsselmeerpolders. In 2013 sloot de Holland Triathlon zich aan bij de Challenge Family en veranderde de naam in Challenge Almere-Amsterdam. Sinds 1983 vindt de triathlon jaarlijks plaats in Almere. De triathlon is hierdoor uitgegroeid tot de langstlopende sporttraditie van deze jonge stad. Het WK Triathlon dat in 2020 plaats zou vinden, is door de situatie rondom het coronavirus uitgesteld tot september 2021.

Digitaal Erfgoedcafé

Datum: donderdag 27 augustus 2020 van 19.45-20.30 uur. Men kan vanaf 19.30 uur inloggen.
Locatie: Thuis.
Benodigd: een computer, telefoon of tablet. Als men vragen wil stellen is een microfoon nodig.
Aanmelden: Meldt u van tevoren aan via archeologie@almere.nl, zodat u uitgenodigd wordt om deel te nemen aan de lezing.
Toegang: Gratis.

Erfgoedcafé

Het Erfgoedhuis organiseert regelmatig bijeenkomsten over de geschiedenis van Almere en omgeving; het Erfgoedcafé. Onderwerpen die besproken worden hebben betrekking op archeologie en het erfgoed. Vanwege de huidige richtlijnen rondom het coronavirus vindt het Erfgoedcafé digitaal plaats. Iedereen is welkom.

Meer informatie: www.almere.nl/erfgoedhuis

Geschreven door