Digitaal Erfgoedcafé over Keti Koti in Almere

In 1873 werd de Transatlantische slavernij officieel afgeschaft in Suriname en de Antillen. Bijna 300 jaar duurde de slavernij in de Nederlandse koloniën. Het slavernijverleden wordt inmiddels landelijk en sinds vier jaar ook in Almere herdacht, en de vrijheid ervan gevierd: Keti Koti.

Stichting Comité 30 juni / 1 juli organiseert in Almere activiteiten om bewustwording over deze gedeelde Nederlandse geschiedenis te vergroten, waaronder de jaarlijkse Keti Koti herdenking. Anneke Dalger, oprichter van het comité, vertelt tijdens het digitale Erfgoedcafé over Keti Koti en de ontstaansgeschiedenis van deze traditie.

Praktisch

Het digitale Erfgoedcafé start donderdag 27 mei om 19:30 uur en duurt tot 20:30 uur. Digitale inloop vanaf 19.15 uur. Toegang is gratis. Geïnteresseerden melden zich van tevoren aan via archeologie@almere.nl, geven zich op via het facebookevenement of kunnen direct naar gotomeet.me/erfgoedcafe gaan.

Benodigd: computer, tablet of telefoon met microfoon indien men vragen wilt stellen. Let op: de Erfgoedcafé’s worden opgenomen. Wilt je niet in de opname komen, zet dan je camera uit.

Je wordt niet gebeld door ons. Lukt het niet om in de vergadering te komen? Contactgegevens voor ondersteuning vind je bij het Erfgoedcafé.

Erfgoedcafé’s

Iedere maand organiseert het Erfgoedhuis een avond over erfgoed in Almere. Erfgoed gaat niet alleen over het verleden of over spullen. Het gaat ook om wie we worden en wie we zijn. Tijdens deze avonden besteden we aandacht aan tradities, gebruiken, architectuur, stedenbouw en meer. Vanwege de huidige richtlijnen rondom het coronavirus vindt het Erfgoedcafé digitaal plaats.

Kijk voor meer informatie bij het Erfgoedhuis.

Geschreven door