Vrolijke circusdag voor kinderen in AZC’s

In de tijd van lockdown wist het Wolkentheater de kinderen in asielzoekerscentra (AZC’s) op te vrolijken en te activeren met een serie online filmpjes onder de naam Circus-Doe-Maar-Mee. Deze zomer is de live versie van dit succesvolle programma te zien in dertig AZC’s. 

Ondanks versoepelde coronaregels leven de kinderen in AZC’s eigenlijk nog steeds in een soort lockdown. De zomervakantie is een extra moeilijke periode: er is weinig afleiding en ze kunnen nergens naartoe. Juist daarom organiseert het Wolkentheater een grote circustournee langs AZC’s. In de interactieve open air voorstelling worden spullen die te vinden zijn in elk huis, bijvoorbeeld sokken of theedoeken, omgetoverd tot circusrekwisieten voor verschillende jongleerscenes of goocheltrucs. Kinderen worden op deze manier geïnspireerd om het alledaagse leven op een creatieve en speelse manier te zien en thuis zelf ook circusje te gaan spelen. 

Wegens RIVM maatregelen hebben deze voorstellingen een besloten karakter.

Geschreven door